Valitse oikea materiaali seuraavaan mattoosi näillä vinkeillä!

Me näemme paljon vaivaa ja teemme tarkkoja suunnitelmia muuttaaksemme neljän seinän sisään jäävän alueen kodiksi. Yritämme parhaamme mukaan nostattaa kodin esteettisyyttä ja varmistaa, että sisustuksen tyyli sopii omaan persoonaamme.

Matot ovat täydellinen tapa muuttaa tila yksilölliseksi ja luoda näyttävää sisustusta. Tämän oppaan avulla opit luomaan modernin ja silti elämiseen sopivan tilan käyttäen mattoja, jotka tekevät kodistasi hyvällä maulla sisustetun.

Oletko valmis lähtemään kaupoille etsimään uutta mattoa kotiisi? Jos sinulla ei ole kiire, suosittelemme lukemaan tämän artikkelin ensin. Löydät mattoja vaikka millä mitalla ja ne eroavat toisistaan tyyliltään, väreiltään, materiaaleiltaan ja tekstuuriltaan. Varmista, että uusi matto on sinulle sopivin. Haluatko lämmittää kotiasi? Villamatto on ideaali valinta! Samalla tavalla sinun täytyy miettiä muitakin mattoja, jos niiden tehtävänä on olla enemmän kuin vain koristeita.

Tässä joitakin mahtavia vinkkejä maton valintaan:

Silkkimatot:

Silkkiä käytetään yleensä vain koristeena, koska se on kiiltävää, pehmeää, vaikeaa puhdistaa, ei-kestävää ja herkän laadukasta. Silkkimatot ovat myös kalliita eivätkä kestä käyttöä. Eli käytä silkkimattoja vain alueilla, joilla ei kävellä paljoa.

Villamatot:

Villa on kieltämättä klassinen vaihtoehto, kun puhutaan matoista. Materiaalina villa on todella kestävää ja samalla se suojaa lattiaasi. Kylmällä säällä villamatot lisäävät kotisi lämpöä ja mukavuutta. Ne ovat ideaaleja, koska materiaali ehkäisee tahraantumista eikä vaadi yhtä paljon hoitoa. Villamatot lattioidesi peitteenä et joudu pelkäämään kylmää ilmaa.

Puuvillamatot:

Jos lattiasi ovat epätasaiset tai vaativat pian korjausta, paras vaihtoehto on vaurioituneille pinnoille sopiva puuvillamatto. Puuvilla on kysymättäkin maailman parhaita kankaita. Se on imukykyistä, ei tarvitse paljoa huolenpitoa, tuntuu pehmeältä jalkojen alla, ehkäisee liukastumisia ja paljon enemmän. Sinun ei tarvitse huolehtia tahroista ja liasta, koska puuvillamatot voi pestä ja ne kestävät matoista parhaiten kulutusta.

Taljat:

Taljat, kuten nahat, lampaantaljat ja porontaljat, ovat pysyvä osa eleganttia sisustusta. Niistä huolehtiminen on aika raskasta. Siksi taljat hankitaan yleensä kodin vähänkäytetyille alueille, kuten makuuhuoneeseen tai kirjastohuoneeseen. Taljoja ei käytetä vain mattoina. Ne toimivat myös mukavana kerroksena huonekalujen päällä tuomassa lämpöä. Taljat myydään yleensä luonnollisissa väreissä ja monina eri kokoina.

Juuttimatot:

Luonnollinen kangas, jossa on maalaisidyllin tuntua ja joka ei ole yhtä pehmeä kuin muut materiaalit, mutta silti investoinnin arvoinen. Juuttimatot eivät tarvitse lähes yhtään hoitoa – ne ehkäisevät tahraantumista ja ovat helposti puhdistettavia. Parhaita mattoja paljon käytetyille alueille ja antavat kotiisi luonnollista tyyliä. Juutin tyylisiä luonnollisia materiaaleja ovat esimerkiksi bambu, sisal ja meriheinä. Ne tarjoavat parasta käytännöllisyyttä ja kaunista tyyliä kotiisi.

Tekokuitumatot:

Materiaalit, kuten nylon, polyesteri ja viskoosi ovat ihmisen tekemiä eli tekokuituja. Niiden tarkoitus on olla kestävämpiä ja ihmisen tekeminä niiden hinnat ovat myös halvempia kuin luonnollisten kuitujen. Usein tekokuidut matkivat luonnollisia mattoja ulkonäössä ja materiaalin tunnussa. Tekokuitumatot ovat monipuolisempia ja tarvitsevat vain vähän huolenpitoa, mutta saattavat olla ympäristölle haitallisia.

Sinun ei tarvitse enää huolehtia materiaalien valinnasta kotiisi – tämän oppaan avulla löydät parhaiten sopivat matot kotiisi. Lisää tyyliä kotiisi matoilla, jotka toimivat käytännöllisenä osana sisustusta. Eli milloin aiot ostaa uuden maton viimeistelemään sisustuksesi?

Leave a Reply